Nyheter

På denne siden finner du en samlet oversikt av alle våre nyhets-artikler.

Mange drømmer om å feire neste farsdag - Kampanje #nestefarsdag

For å øke oppmerksomheten og åpenheten rundt mannlig infertilitet, lanserer Ønskebarn en kampanje på selve farsdagen. - Vi håper filmen som er blitt laget om temaet, kan være med på å bidra til mer åpenhet. At flere blir oppmerksomme på at det er ikke alle, selv om de inderlig ønsker det, som blir feiret på farsdagen. Vi jobber for at flere skal få den muligheten, understreker styreleder.

 Mange menn skulle ønske de kunne feire farsdag 11. november, men i stedet blir det et strev for å få ønskebarnet, sier styreleder i Ønskebarn, Lise Boeck Jakobsen.

1 av 6 par møter ufrivillig barnløshet. Det betyr også flere menn som er ufrivillig barnløse.

-          Det er fremdeles tabu for mange å snakke om ufrivillig barnløshet. Når temaet blir omtalt, er det som regel kvinnens perspektiv som kommer fram. Vi ønsker å bidra til mer åpenhet rundt mannlig infertilitet, sier Jakobsen.

Forskning viser at sædkvaliteten blant menn har sunket med 50 prosent siden 1970-tallet. Hva det er som fører til dårligere sædkvalitet og dermed økt risiko for infertilitet, er sammensatt og det er mye man ikke vet. Men kvaliteten påvirkes også av livsstil.

-          Ønskebarn er opptatt av at behandlingskapasiteten i Norge er stor nok til å bistå de som blir rammet. På europeisk nivå øker etterspørselen etter behandling, i Norge ses den samme tendensen. Da er det absolutt ikke tilfredsstillende at det er kø opp mot ett år for sæddonasjon med norske donorer på Rikshospitalet, påpeker Jakobsen.

 

 

 

Drevet med EasyPublish CMS