Assistert befruktning

Nyheter om assistert befruktning

På denne siden finner du nyhetssaker som omhandler assistert befruktning.

 • Et spennende prosjekt verdt å følge fra start!

  Legemiddelfirmaet MSD (Norge) AS, i samarbeid med IVF-sykepleiere ved landets fertilitetsklinikker, står bak dette spennende prosjektet. Tirsdag 23. april startet den fiktive bloggen "ViPrøver!", om Marit og Per som er ufrivillig barnløse.

 • Danske sædbanker tømmes

  Growth Et nytt regelverk gjør at Danmarks største sædbank nylig sluttet å levere sæd til danske fertilitetsklinikker. Nå truer hele den danske donorindustrien med å flytte utenlands, og situasjonen er i ferd med å gå ut over norske barnløse.

 • Ingen økt kreftrisiko av infertilitetsbehandling

  Growth Nyere undersøkelser viser at det er ingen klar sammenheng mellom hormonbehandling for barnløshet og økt risiko for kreft i eggstokk, bryst, livmor eller livmorhals.

 • Regjeringspartiene på kollisjonskurs om bioteknologi

  Growth I tiden fremover er det duket for rødgrønn strid om bioteknologiloven, og de rødrønne regjeringspartiene er uenige om det aller meste. "Det er store forskjeller. Bioteknologiloven er ett av de vanskeligste punktene for regjeringen", sier Senterpartiets helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe til Dagsavisen.

 • Flukt eller frukt fra prøverøret?

  Barnloshet kvadrat Johanne Sundby, professor ved Universitetet i Oslo, er en av meget få norske kvinner som åpent sier at hun selv er ufrivillig barnløs. Johanne Sundby har ikke bare følt desperasjonen, fortvilelsen og lengselen etter å bli mor på egen kropp. Hun har gjort karriere på sin ufrivillige barnløshet. Som gynekolog og forsker har hun i mange år hatt nær kontakt med mange ufrivillig barnløse. I denne artikkelen reflekterer hun rundt varig ufrivillig barnløshet; hva hvis ønskebarnet aldri kommer?

 • Psykiske aspekter ved ufrivillig barnløshet

  Barnloshet kvadrat Psykolog Anders Møller ved Sahlgrenska sjukhuset i Gøteborg har skrevet en doktoravhandling vedrørende psykiske aspekter ved ufrivillig barnløshet. Han har jobbet med denne problematikken i 20 år, og redegjør i avhandlingen for hvordan det oppleves å være ufrivillig barnløs både som individ og par.

 • Bivirkninger, ingen hindring!

  Growth Barnløse i fertilitetsbehandling aksepterer at drømmen om barn medfører mange bivirkninger. På tross av at langt de fleste par får bivirkninger av hormonbehandling i forbindelse med assistert befruktning, oppgir de ikke drømmen om et barn, det viser en undersøkelse blant barnløse i København.

 • Arbeiderpartiet vil tillate eggdonasjon i Norge

  Growth Denne uken gikk Arbeiderpartiets stortingsgruppe inn for å tillate eggdonasjon i Norge.

 • Prøverørsbarn nummer fem millioner er født

  Growth I 1978 ble verdens første prøverørsbarn født. Nå har antallet passert fem millioner.

 • Norske lesbiske i kø for å bli gravide

  Growth Halvparten av dem som står i kø for å få assistert befruktning ved Rikshospitalet, er lesbiske. "Det har vært en sterk vekst de siste årene", sier seksjonsleder Tom Tandbo ved fertilitetsseksjonen ved Oslo universitetssykehus til Aftenposten.

 • Høyere fødealder øker behovet for assistert befruktning

  Growth Evnen til å bli gravid faller med økende alder. Dels skyldes dette naturlig fallende fruktbarhet med alderen, dels skyldes det at kvinnen kan få infeksjoner (for eksempel klamydia-infeksjon) og andre sykdommer som nedsetter fruktbarheten. Når mange kvinner venter med å få barn, øker andelen som får behov for assistert befruktning.

 • Ny prøverørsbehandling kan være redningen for barnløse kvinner

  Growth Ved å fryse med eggcellene til minus 196 grader på en brøkdel av et sekund, kan enda flere kvinner nå få realisert drømmen om å få egne barn.

 • Flere lykkes med assistert befruktning

  Growth Det fødes stadig flere barn etter assistert befruktning i Norge. I 2008 ble det født i 2249 barn ved hjelp av denne metoden. Til sammenligning ble det ti år tidligere født i overkant av 1000 barn årlig.

 • Halve befolkningen støtter surrogati

  Growth Mer enn halvparten av den norske befolkningen mener det er greit å bruke surrogatmor for å få barn, det viser en undersøkelse utført av Helsedirektoratet.

 • Nobelprisen i medisin 2010 går til Robert G. Edwards for utvikling av IVF-metoden

  Growth Ønskebarn gleder seg over at Robert G. Edwards er tildelt årets Nobelpris i medisin for sitt arbeid med utviklingen av IVF-metoden.

 • Befolkningen støtter eggdonasjon

  Growth Både eggdonasjon og sæddonasjon bør være tillatt for par som ønsker barn, mener flertallet i en ny befolkningsundersøkelse Helsedirektoratet har fått utført.

 • Stress reduserer sjansen for å bli gravid

  Growth Kvinner som prøver å bli gravide ved kunstig befruktning, har mindre sjanse for å lykkes hvis de er stresset. Det viser en forskningsstudie fra Århus universitet i Danmark.

 • Norske leger anbefaler eggdonasjon

  Growth Eggdonasjon er forbudt i Norge. Likevel har overlege på Kvinneklinikken Knut Hordnes ingen betenkeligheter med å anbefale eggdonasjon til ufrivillig barnløse.

 • Kunstig har blitt naturlig

  Growth "Ingenting er mer naturlig enn det å få barn", sies det. Men grensene for hva vi opplever som naturlig, har forflyttet seg dramatisk på få år.

 • Høyre dropper forslag om full egenbetaling på assistert befruktning

  Stortinget Høyres landsmøte avviste i dag et forslag om å innføre full egenbetaling på assistert befruktning.

 • Regjeringen annonserer nye ikrafttredelser i bioteknologiloven fra 1. januar 2008

  Growth Lov om endringer i bioteknologiloven trer i kraft 1. januar 2008. Endringene innebærer at det åpnes for forskning på overtallige befruktede egg på bestemte vilkår og begrenset bruk av gentetisk undersøkelse av befruktede egg før innsetting i kvinnens livmor (preimplantasjonsdiagnostikk/PGD).

 • Redusert fertilitet øker risikoen for misdannelser

  Barnloshet kvadrat Behandling for infertilitet synes å være forbundet med økt risiko for medfødte misdannelser, men infertilitet i seg selv kan også være en risikofaktor, viser en dansk fødselskohortstudie.

Drevet med EasyPublish CMS