Assistert befruktning

Fakta om assistert befruktning

På denne siden finner du utfyllende informasjon om assistert befruktning.

 • Nyttige linker vedrørende assistert befruktning

  Growth Her har vi samlet en del linker som er relevante vedrørende assistert befruktning.

 • Spørsmål og svar vedrørende assistert befruktning

  Growth Her har vi samlet en del relevante spørsmål og svar vedrørende assistert befruktning.

 • In vitro fertilisering (IVF)

  Growth In vitro fertilisering (IVF) innebærer at ett eller flere egg hentes ut fra kvinnens eggstokker og befruktes av mannens sæd i en glass-skål, for siden å føres opp i kvinnens livmor der det befruktede egget fester seg til livmorslimhinnen og deretter utvikles videre som ved en naturlig befruktning.

 • Inseminasjon

  Growth Med kunstig inseminasjon forstås innføring av sæd i kvinnens skjede eller livmorhals på annen måte enn ved seksuell omgang. Inseminasjon kan være aktuelt når mannen er befruktningsudyktig eller selv har eller er bærer av en alvorlig arvelig sykdom, eller når to kvinner er gift eller samboere i ekteskapsliknende forhold.

 • Eggdonasjon

  Growth Eggdonasjon innebærer at man gjennomfører befruktning utenfor kroppen ved hjelp av eggceller fra en annen kvinne. Denne formen for assistert befruktning er foreløpig ikke tillatt i Norge.

 • Sæddonasjon

  Growth Å være sædgiver innebærer å gi sæd til en sædbank. Sæden oppbevares frossen og vil bli brukt til å hjelpe ufrivillig barnløse. Den kan brukes til å hjelpe inntil 8 barn til verden. Overskytende sæd vil deretter bli destruert. Sædgiver kan når som helst før befruktning trekke tilbake sitt samtykke om bruk, og sæden vil da bli destruert.

 • Mikroinjeksjon (ICSI)

  Growth Mikroinjeksjon, også kalt ICSI (intracytoplasmatisk spermieinjeksjon), er en IVF-teknikk hvor én enkelt sædcelle velges ut og injiseres i et egg.

 • Operativt sæduttak (PESA/TESA)

  Growth Menn med såkalt azoospermi (ingen sædceller i den ejakulerte spermen) kan behandles ved operativt sæduttak. En slik behandling innebærer at man henter ut sædceller enten fra bitestikkel eller testikkel, for deretter å utføre assistert befruktning i form av mikroinjeksjon (ICSI).

 • Norske fertilitetsklinikker

  Growth En rekke offentlige og private klinikker tilbyr behandling i form av assistert befruktning ved ufrivillig barnløshet. I Norge tilbyr seks offentlige sykehus assistert befruktning, i tillegg til fire private.

 • Norske fertilitetsklinikker - behandlingstilbud og priser

  Growth Seks offentlige sykehus og fire private klinikker tilbyr assistert befruktning i Norge. De offentlige sykehusene har identiske priser på behandling, mens de private klinikkenes prislister varierer.

 • Hvilken fertilitetsklinikk bør man velge?

  Growth Om du sterkt ønsker deg barn - men trenger hjelp til å få til ditt ønskebarn - er du sannsynligvis utsatt for elegante, men ofte misledende markedsføring både fra private og offentlige IVF-klinikker i Norge og utlandet. Når man leser det man ønsker å se, nemlig ekstra høye graviditetsfrekvenser, føler man seg raskt på sporet til det vesentlige, nemlig en god fertilitetsklinikk.

Drevet med EasyPublish CMS