Ufrivillig barnløshet

"Mor - for enhver pris" på Litteraturhuset i Oslo 24. og 25. mai 2013

"Mor - for enhver pris" er en performance lecture som på en morsom, tankevekkende og uredd måte forsøker å forholde seg til dagens store etiske debatt om surrogati og fertilitetsbehandling. Ønskebarns leder Renate Kurszus er debattpanel-deltaker 25. mai.

Mor for enhver pris

Hvorfor er det så viktig å bli mor eller far? Og hvor langt er man villig til å gå for å
oppnå det?

Forestillingen "Mor - for enhver pris" tar et oppgjør med Trond Viggos legendariske og pedagogiske bok "Kroppen" og setter det hele inn i dagens moderne verden hvor sædceller og egg tas inn og ut, transporteres over landegrenser, selges og kjøpes, smeltes sammen i laboratorier og settes inn i en ukjent kvinnes livmor. Det som engang var så såre enkelt og kunne bare gjøres på én måte, er nå blitt en milliardindustri med en enorm etterspørsel. Vi vil ha barn!

Seks kvinnelige skribenter, hvorav flere har fått barn ved bruk av alternative metoder, har gått sammen med en skuespiller for å undersøke denne fremadstormende utviklingen, med lovverket og sosiale normer hengende på slep.

Teatret Vårt inviterer til en humoristisk varieté med et alvorlig og tidvis absurd tema, som egentlig koker ned til det helt basale; nemlig det store ønsket om å få et barn og kanskje angsten for ikke å lykkes.

Forestillingen varer i omtrent 50 minutter, etterfulgt av pause i 10 minutter og debatt i omtrent 1 time.

Debattpanel 24. mai:

Lege Rikshospitalet Øystein Magnus, journalist og forfatter Mala Wang-Naveen, idéhistoriker og forfatter Monica Wegling og biskop i Tunsberg Laila Riksaasen Dahl, leder og rådgiver i kommunikasjonsbyrå og pappa ved hjelp av surrogati Henning Brikt Andersen.

Debattpanel 25. mai:

Leder i Ønskebarn Renate Kurszus, journalist og forfatter Mala Wang-Naveen, idéhistoriker og forfatter Monica Wegling og psykoterapeut og pappa ved hjelp av surrogati Rolf Aspestrand.

Forestillinger på Litteraturhuset i Oslo:

Fredag 24. mai kl. 19:00

Lørdag 25. mai kl. 18:00

Billetter og informasjon: www.teatretvart.no

Plakat (PDF: 6.4 Mb) for arrangementet.

 

Oppdatert av: Webmaster, 13. mai 2013

Drevet med EasyPublish CMS